Yargıtay: Mahkemeler “Türk Milleti Adına” karar verir.

imageYargıtay: Mahkemeler “Türk Milleti Adına” karar verir. Toplumda  “Kürt meselesi”,” Güneydoğu meselesi” denilen fakat aslında yabancı devletlerin Türkiye’nin üniter birliğini bozma, Türk vatanını parçalama senaryosuna hizmet eden terör kaynaklı sorun 30 yıldır ülkemiz gündemindedir.  Son yıllarda siyasal iktidarın ifadesiyle “Kürt meselesini”  çözmek amacıyla “çözüm süreci” adını verdiği bir süreci birlikte yaşıyoruz, gelişmeleri sizin gibi takip ediyoruz. İşte bu süreçte Yargıtay çok önemli bir karar vermiştir.

Üniter yapıyı bozacak nitelikteki Kürt,Laz,Çerkez gibi ayrımlara dayalı söylemler çok tehlikelidir. Çözüm sürecinde  “Türk”, “Türk Milleti”, “Türklük” gibi kavramlardan rahatsızlık duyulmakta, bu ifadeleri kullanmak kötü bir şey, Türk, Türk Milleti gibi kavramları kullananlar da kötü kimseler, toplumun huzurunu istemeyen kimseler olarak algılanmakta; bu nedenle de bu kavramlar maalesef  dışlanmaktadır.

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 3/ç maddesine tanımlandığı gibi ” ç) Türk vatandaşı: Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan kişiyi” ifade eder. 

İşte böyle bir atmosferde Yargıtay son olarak verdiği bir kararında H.M.K.nun 297. maddesinin (1). fıkrası gereği “Mahkemelerin karar verirken <Türk Milleti Adına> vermesini, Türk Milleti ifadesinin gerekçeli kararın başlığında yer almasının zorunlu olduğuna karar vermiştir.

Son olarak söylemek gerekir ki, Türk, Kürt, Laz,Çerkez gibi etnik ayrımlarla 1000 yıldır müslüman olan Türk milletinin bu birliğine zarar vermek isteyenlerin bu oyununa gelmeyelim. Anadolu’nun İslamlaşmasında, Türkleşmesinde birlik harcını yoğuran Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM.

İlgili karar

T.C. YARGITAY
12.Hukuk Dairesi
Esas: 2012/5028
Karar: 2012/20972
Karar Tarihi: 18.06.2012

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir